• Gratis advies: ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur: 0519 228 252

op trustpilot beoordeeld met een 9

€ 0,00
Klantenservice

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is een onderwerp van permanente aandacht en actie. Met gericht beleid werken we toe naar verduurzaming van onze organisatie en producten. Als partner van MVO Nederland zijn we alert op kansen en mogelijkheden om de impact van onze ondernemingsactiviteiten op het milieu te minimaliseren en onze maatschappelijke betrokkenheid te maximaliseren.

Onze MVO missie

“Als één van ’s werelds grootste dundoekspecialisten is het onze verantwoordelijkheid om onze impact op het milieu te verminderen. We selecteren onze leveranciers zorgvuldig en werken intensief samen om de meest duurzame doeken te leveren. Zo werken we aan onze toekomst.”

Lange termijn doelen

In samenwerking met verschillende afvalverwerkers is gezocht naar de “meest nuttige toepassing”  van ons afvaldoek. Er is veel tijd en energie gestoken in het realiseren van materiaalhergebruik, maar dat is helaas (nóg) niet mogelijk.

Ons afvaldoek wordt nu als brandstof ingezet als meest nuttige toepassing uitgedrukt op de “Ladder van Lansink” (gewaardeerd met een D). De Ladder van Lansink is een standaard voor afvalverwerking, welke in 1979 in het leven is geroepen door de Tweede Kamer (naar aanleiding van een motie van Ad Lansink). Internationaal wordt de Ladder van Lansink vaak aangeduid als de “afvalhiërarchie”. 

Momenteel worden het afvaldoek en vlaggen die retour komen van afnemers gebruikt als brandstof waarmee energie wordt opgewekt. In samenwerking met verschillende partijen, zoals afvalverwerkers en onze branchevereniging, zoeken we naar een oplossing om het afvaldoek opnieuw te gebruiken.

Actueel

Ook in 2016 werken we hard aan verschillende projecten, zoals:

  • Het opzetten van een vlagretoursysteem voor oude vlaggen, zodat oude vlaggen niet in het reguliere afvalcircuit terecht komen, maar ook als "meest nuttige toepassing" verwerkt worden;
  • Extra energiebesparende maatregelen. Er wordt o.a. onderzoek gedaan naar het gebruik van groene stroom en (bio)gas en naar het rendement van plaatsing van zonnepanelen op het dak.
Onderstaand treft u voorbeelden aan van onze MVO gerelateerde maatregelen:

Sponsorinitiatieven

Dokkumer Vlaggen Centrale is betrokken bij haar klanten en de (lokale) samenleving. Zo is DVC sponsor van diverse charitatieve doelen.

Spandoeken voor de voedselbank

Op veel plekken in het land kunnen mensen terecht bij de Voedselbank. Voor de herkenbaarheid van de voedselbanken in Overijssel wilden de diverse gemeenten graag een oplossing. Per inzamellocatie werd daarom een spandoek geplaatst. DVC heeft een bijdrage geleverd aan deze spandoeken.

Tafelvlaggen voor Amnesty's Schrijfmarathon

Eind 2014 organiseerde Amnesty International de Schrijfmarathon om aandacht te vragen voor de Dag van de Mensenrechten. Voor alle Amnestygroepen in het land, bedrijven die mee deden aan de schrijfmarathon, individuen en scholen werd een schrijfpakket samengesteld, met daarin een tafelvlag. DVC heeft een gedeelte van deze 1000 tafelvlaggen gesponsord.

 

Producten voor SamenLoop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding en wordt elk jaar gehouden in verschillende provincies in Nederland. Dit jaar wordt deze loop ook in Dongeradeel georganiseerd. Dokkumer Vlagen Centrale is sponsor van dit evenement en levert beachvlaggen en vlaggen om aandacht te vragen voor dit mooie initiatief.

Partners

Wij werken samen met een aantal partners die ons ondersteunen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Hieronder vindt u een overzicht van onze partners.

Black Friday

Black Friday