Europese Unie vlag

Vanaf € 3,85 € 4,66 incl.btw

Als symbool van eenheid en samenwerking is de Europese Unie vlag een belangrijke representatie voor alle burgers van Europa. Bij DVC begrijpen we hoe belangrijk het is om de vlag van de Europese Unie op een gepaste manier te presenteren. Daarom produceren wij onze EU vlaggen met de grootste zorg en met gebruik van hoogwaardige materialen en moderne technieken. Of je nu een vlag nodig hebt voor je bedrijf, vereniging of voor persoonlijk gebruik, bij ons ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

Lees meer

2 stuks of meer: 5% staffelkorting
5 stuks of meer: 7% staffelkorting
10 stuks of meer: 10% staffelkorting

Waar gebruik jij de Europese vlag voor?

Bij DVC bieden wij een ruim assortiment landenvlaggen aan. Zo kun je de Europese vlag bijvoorbeeld in de vlaggenmast hijsen, aan de gevel van een gebouw bevestigen, op een boot laten wapperen of als tafelvlag gebruiken. Wij maken gebruik van verschillende materialen waaronder:

  • Spun-Poly, een stevig vlaggendoek dat 20% langer meegaat dan andere doeksoorten. Onze vlaggen voor in de mast, aan de gevel en op de boot zijn vervaardigd uit dit materiaal. Het grootste voordeel van Spun-Poly is dat het materiaal duurzaam en slijtvast is. Dit betekent dat het bestand is tegen regelmatig gebruik en wassen.
  • Acetaatzijde, een sterk materiaal van 100% polyester. Hier worden onze tafelvlaggen van gemaakt. Acetaatzijde heeft een prachtige glanzende uitstraling, ideaal voor binnengebruik.

Onze gevelvlaggen en bootvlaggen zijn hoogwaardig afgewerkt met kopband, lusje en koord voor eenvoudig gebruik. Daarnaast voorzien wij de vlaggen voor in de mast met kopband en clips voor gemakkelijk hijsen.

Online tool

Met onze eenvoudige online tool kun je de Europa vlag zelf volledig samenstellen. In de configurator kun je kiezen:

  • Het type vlag
  • Het formaat
  • De doekkwaliteit
  • De uitvoering
  • Het aantal vlaggen
Doeksoort
Tafelvlag: Acetaat, Vlaggen: Petflag-Spun, Spun-Poly of Poly-Glans
Productiemethode
Zeefdruk
Doordruk
Enkelzijdig gedrukt, 100% doordruk op de achterzijde
Onderhoud
Wasbaar op 40 graden met fijnwasmiddel
Afwerking
Tafelvlag: lusje koord; boot- en gevelvlaggen tot en met 100 x 150 cm met kopband, lusje koord; mastvlaggen vanaf 120 x 180 cm met kopband en clips
Levensduur
De gemiddelde levensduur van een vlag bij dagelijks en representatief gebruik is 3 à 4 maanden; de doeksoorten Spun-Poly en LongLife gaan 20% langer mee
9.3
4 reviews
Deel jouw ervaring
Edwin

Marcel

Goede kwaliteit en kleur

Peter Pors

Anja

Zo blijft jouw Europese vlag lang mooi

Wij begrijpen dat je wilt dat je Europese vlag er zo lang mogelijk mooi uitziet. Daarom hebben we een aantal tips en trucs samengesteld om ervoor te zorgen dat je vlag zijn kleuren en kwaliteit behoudt, zelfs na vele dagen van gebruik:

  • Ten eerste is het belangrijk om je vlag regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een mild schoonmaakmiddel en lauwwarm water. Veeg de vlag voorzichtig schoon met een zachte doek en laat hem drogen in de open lucht. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of het wassen van de vlag in de wasmachine, omdat dit de kleuren kan vervagen en de stof kan beschadigen.
  • Ten tweede is het belangrijk om je vlag regelmatig te inspecteren op eventuele schade. Repareer eventuele scheuren, gaten of rafels onmiddellijk om verdere schade te voorkomen. Bewaar de vlag van Europa ook op een droge en geventileerde plaats om schimmel of vocht te voorkomen.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw vlag van Europa lang kan blijven wapperen. Door goed voor je vlag te zorgen, kun je er jarenlang plezier van hebben.

Verken de geschiedenis van de EU vlag

De vlag van de Europese Unie is een van de bekendste symbolen van Europa. De vlag bestaat uit twaalf sterren in een cirkel op een blauwe achtergrond. Maar hoe is deze vlag tot stand gekomen? Hier zijn enkele feitjes over de Europa vlag:

  • De twaalf sterren op de vlag staan voor eenheid, solidariteit en harmonie tussen de volkeren van Europa.
  • De vlag werd in 1983 overgenomen als symbool van de Europese Gemeenschap, de voorloper van de Europese Unie.
  • De kleur blauw van de vlag is gedefinieerd als Pantone 280 en de sterren worden zo geplaatst dat er geen enkele ster bovenaan staat.
  • De vlag heeft een hoogte-breedteverhouding van 2:3 en is daarmee hoger dan de meeste nationale vlaggen.

De vlag werd oorspronkelijk ontworpen in 1955 door Arsène Heitz, een Franse schilder en illustrator, als symbool voor de Raad van Europa. De Raad van Europa was opgericht in 1949 en had als doel om de samenwerking tussen Europese landen te bevorderen. Heitz koos voor een blauwe achtergrond om de kleur van de vrede te symboliseren. De twaalf sterren stonden destijds voor de twaalf leden van de Raad van Europa op dat moment.

In 1983 werd de vlag overgenomen als symbool van de Europese Gemeenschap, de voorloper van de Europese Unie. De sterren op de vlag bleven onveranderd, hoewel sommige mensen de sterren associëren met het aantal lidstaten van de EU. De cirkelvorm van de sterren symboliseert de eenheid en de continuïteit van de Europese integratie.

Europese vlag kopen

Bij DVC ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en de langste levensduur van de vlag van Europa. Dankzij onze ruime voorraad kunnen wij jouw vlag binnen twee werkdagen leveren.

Wil jij de vlag van Europa kopen? Bestel dan nu jouw Europa vlag bij DVC! Onze specialisten staan voor je klaar via 031 (0)519 228 228, chat of het contactformulier voor persoonlijk advies. Bij DVC profiteer je van de beste kwaliteit, service en snelle levering!

Veelgestelde vragen

Welke vlag heeft Europa?

Er is geen officiële vlag van Europa, maar de vlag van de Europese Unie wordt vaak beschouwd als de Europese vlag. Deze vlag heeft een donkerblauwe achtergrond met een cirkel van twaalf gouden sterren die de eenheid en solidariteit symboliseren tussen de Europese landen.

Waarom 12 sterren in de vlag van de EU?

Er zijn verschillende interpretaties van de betekenis van de 12 sterren in de vlag van de Europese Unie (EU), maar over het algemeen worden de 12 sterren beschouwd als een symbool van eenheid en solidariteit tussen de landen van Europa.

Het aantal 12 werd in eerste instantie gekozen omdat het als een symbolisch getal wordt beschouwd in veel culturen en religies, zoals de 12 apostelen in het christendom, de 12 dierenriemtekens in de astrologie en de 12 maanden van het jaar. Het werd ook gekozen omdat er op dat moment 12 landen waren die deel uitmaakten van de Europese Gemeenschap.